En arbeidskollega fortalte at han hadde spist Bremykt i 10 års tid, og at smøret smakte anneledes nå en hva det gjorde før "smørkrisa" intraff. Jeg ringte Bremykt som fortalte at produksjonen var blitt flyttet fra melda til verdal og at nytt utstyr var tatt i bruk. Det er nå altså en ny prosess, og noe luft blir presset inn som gjør at smøret får en lysere farge. Det skal ellers ikke være noen nye ingredienser.
Når vi ser på denne "krisa" kan man trygt si at VG og Dagbladet ikke akkurat har hjulpet til med å minke desperasjonen. Produksjonen av smør er ifølge Fjorland lavest i august, september. Så det at avisene begynnte med sitt lav karbo kvakksalveri er en muligens en liten del av problemet. Det store problemet kom da de slengte opp "Smørkrise!" i avisene. Folk som er blitt dummet ned eller egosentrert over tid mye takket være umoralsk aviser, hamstrer opp i store mengder så det faktisk blir en krise.
Fjorland fortalte at når de klarte å komme tilbake til sin normale leveranse, stoppet ikke problemet, for kundene robbet hyllene så raskt.
Det er ikke rart eliten ser på oss som maur. Det er på tide å våkne litt opp, det er ikke værre en hva vi gjør det til selv. Er det en "krise" får alle handle litt mindre av varen. Blir det virkelig krise må varene rasjoneres opp.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar